Рецепти » Хлебни » Домашен хляб без глутен
Домашен хляб без глутен

Продукти:
450гр. брашно - обикновено бяло брашно без глутен
1 таблетка Витамин С, натрошена на прах
1 чаена лъжичка морска сол
4 ч.л. ксантанова гума
2 ч.л. безглутенов бакпулвер
2 големи органични яйца
Оризово мляко - смесено с яйцата, за да направи пълен обем течност 200 мл
200 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

Предварителна подготовка:
1. Загрейте фурната до 200 градуса
2. Набрашнете форма за 1/2 кг хляб

Метод:
1. Разтрошете до чист прах 1 таблетка Витамин С.
2. Смесете сухите съставки и с ръце ги размачкайте.
3. Разбийте яйцата и добавете млякото от постигане на общата течност от 200 мл.
4. Добавете яйцата и млякото към сместа от сухите съставки.
5. Добавете газирана вода и бързо разбийте сместа до получаване на хомогенна маса.
6. Бързо прехвърлете във формата за хляб и загладете повърхността с шпатула.
7. Печете 45 минути.
Температура и време за готвене:
45 минути на 200 градуса
Диетични статус:
Без млечни продукти, без глутен, без ядки, без пшеница.